15 December 2011

Apa itu bx-l4u1mh







‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم



Pernah tak anda buka Design tiba tiba keluar error seperti gambar di atas . ALLAH , saya baru j terkena error nie . Ia terjadi kerana kita ada edit something jadi error k hape k , hmm tak tahu nak jelaskan macam mana . Tapi tu tak penting , yang penting kalau anda ada kena error seperti gambar kat atas ni , ni tutorial untuk kembali NORMAL .

1. Jangan PANIK !!! ( Mesti ramai yang lemah urat sendi bila dapat error ni , hehe me too )

2. Anda WAJIB CLEARKAN SEMUA COOKIES dan CACHE anda !! Tak tahu caranya , meh sini nak ajar .

- Untuk pengguna Firefox , bukak browser , tekan kat 'tools' yang kat atas sekali tu , pilih 'clear recent history' , then ada keluar something seperti gambar di bawah . Anda perlu tick dan ikut semuanya seperti gambar di bawah ni yew .



Bagi pengguna Google Chrome , once your browser is open , press Control  +  Shift  +  Delete . Then akan keluar box seperti gambar kat atas juga , macam j bukan exactly . Pastikan tick pada cookies dan cache j tau .

Okay dah ikut semuanye k ? Dah ? So , kau tengok aku tu kenapa pula ? hekhekhek ,, Tekan 'clear now' laa . Alhamdulillah wa insyaALLAH , anda takkan bertemu lagi dengan error tersebut . kalau jumpa jugak kira anda ada 'jodoh' kot dengan error tu . hee ~ takde la , kalau jumpe lagi error tu , bole layari ( cehh :P )  : http://perindurasulullah.blogspot.com dan cari tutorial ini .

Cerr anda buka blog kemudian Design yang merupakan tempat error tu bermastautin sebelum ni . Kalau dah normal , saya teka , mesti anda kata :

- weeeeeeeheeeeee !!!
- wuuuuuuuhhuuuuu !!!
- yeahhhhhhhhhhhh !!!
- yeeeeeeehaaaaaa !!!

Tapi saya sarankan , bagi yang MUSLIMS tu , ucaplah ALHAMDULILLAH . Puji ALLAH , sebab tanpa keizinan DIA yang MAHA BERKUASA tu , TAK MUNGKIN akan kembali normal . Malah semuanya berlaku dengan izinNYA , dan moga ia juga berlaku dengan REDHANYA .

Hmm . Sedihnyee tengok muka pengguna internet selain daripada firefox dan GC , diorang nampak blur dengan tutorial ni sebab tutor ni takde cara untuk mereka . 
Takpe takpe , saya dah carikan tutorial terbaik untuk anda , bole buka    sini .

1 comment:

Nur SyafiQah said...

Mungkin ada yang tak jadi time first trial , kalau ada yang tak jadi tuu jangan give up ea . my first trial un tak menjadi jugak , dia jadi then dapat balik error , cuba buat lagi , teliti baik baik baru la menjadi . Battaufiq wannajah !! (: