06 December 2011

Cara Buat Kotak Tempat Letak Html Codes

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم

Tutorial ni sesuai untuk bloggers yang buat tutorial , lagi lagi yang menggunakan code html . Tau tak kotak macam mana ? Okay , kalau tak tahu tengok je kat bawah ni , yang warna pink (:


Contoh gambar :


Klik pada gambar kalau tak nampak .






Ni tutorial dia :


1. Dashboard - New post - Edit Html


Copy code ni :

<span><div style="border:  1px solid rgb(0,0,0); padding: 7px 5px 7px 10px; width: 500px; background:               #FE72BA">TYPE AYAT ANDA / CODE HTML ANDA</div></span>   

Nota :


Yang warna hijau tu border . Boleh pilih kat bawah ni nak border macam mana :



1. dotted;
2. dashed;
3. solid;
4. double;
5. groove;
6. ridge;
7. inset;
8. outset;

Yang warna kuning tu keluasan kotak .


Yang warna biru tu warna background dia . Code #FE72BA ni warna pink macam kat atas .
Kalau nak warna lain boleh cari kat sini .  


SELAMAT MENCUBA DAN BITTAUFIQ WANNAJAH !! (:



No comments: