19 March 2012

Saya Nak Doodle Korea

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Tak tahu nak cakap hape . Cuma nak bagitau yang saya ada join segmen drpd apit .
Nak join , sini !




Okay . Dan saya tag :

>> Lyssa

________________________________________

Nama : Iqah
Warna : Cyan

That's all !

16 March 2012

5 Trend Perempuan Melayu Masa Kini

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


 


Salam ukhuwwah dan salam Jumaat .
Nak tahu tak apa trend perempuan sekarang ?
Laaa , takkan tak tahu ?
Kalau nak tahu , jom TERJAH !


BERPAKAIAN SENDAT DAN PENDEK
 Pergi mana - mana mesti nampak wanita - wanita yang berpakaian sendat dan seperti tak cukup kain . Nak kata miskin , gaya macam orang berada . Tapi takkan la tak ada duit nak  buat baju besar dan labuh ? Kadang - kadang , sampai ternampak benda - benda yang tak sepatutnya . Bila lelaki pandang , tahu pula nak marah . Kepada lelaki : Palingkan pandanganmu andai ternampak sesuatu yang menimbulkan dosa . Kepada perempuan : Tutuplah 'auratmu seperti kehendak ALLAH , bukannya balut tubuhmu sehingga menampakkan 
susuk tubuh .

BERPAKAIAN NIPIS DAN JARANG
 Tak guna pakai baju , pakai tudung kalau kain nipis dan jarang ! Pakai tudung , nampak bayang leher yang jinjang , rambut halus dan berkilau . Ada juga yang bertudung tetapi sanggulnya diikat tinggi seperti bonggol unta . Rasulullah Sallallah 'alaih wasallam sangat menegah style tu !! Tak tahu la apa niat dan tujuannya . Nak kata cantik , tak sama sekali .


PERTUTURAN LANCANG DAN KETAWA KUAT
 Ramai perempuan - perempuan sekarang , terutamanya remaja . Kata - kata yang keluar dari bibir merah bak delima merekah sangat lancang . Ketawa pun mengalahkan lelaki . Adakah sengaja nak tarik perhatian ? Wallahu'alam . 


BERTEPUK TAMPAR DENGAN LELAKI
 Kalau pasal ni jangan nak nafikan . Aktiviti ni sangat berleluasa terutamanya pelajar - pelajar sekolah . Hamboihhh . manja sungguh ye . Yang lelaki pula , enjoy je ke kena tampar / cubit . Atau... hmm entahlah .




BERMADU KASIH TANPA SEGAN - SILU
 Wahai kaum yang bernama wanita , di manakah kau campak sifat malumu yang sepatutnya menghiasi diri ? Memang dalam perkara ini kaum lelaki juga bersalah kerana menjadi pasangan dalam aksi bermadu kasih tanpa segan silu . Jika dibuat carian ‘gadis bertudung’ di Internet , hasilnya sudah pasti aksi - aksi kurang sopan dan yang dirakam . Astaghfirullah . Malu tu kan mahkota seorang wanita .


Aduhai,...
Setiap wanita dikurniakan oleh ALLAH swt sifat MALU
Kerana MALU si wanita tahu menjaga kehormatannya
Kerana MALU si wanita tahu menilai batas- batas sosialnya
Kerana MALU juga si wanita gagal diperdaya pujukan nafsu


Kini si wanita itu sudah hilang MALUnya
Kerana hilang MALU itu terdedahlah auratnya lantas kehormatan diri tergadai
Kerana hilangnya MALU itu si wanita gagal menilai apa itu HARAM apa itu HALAL
Kerana kehilangan MALU itu si wanita lemas dan hanyut dengan tipu daya nafsu.


Aduhai,... setiap lelaki juga dikurniakan oleh ALLAH swt sifat MALU
Kerana MALU, si lelaki nasihat diri dan si wanita agar bersama-sama jaga maruah diri dan MENJAGA AURAT
Kerana MALU, si lelaki mengingatkan diri dan si wanita tentang batas-batas sosial pergaulan, HALAL dan HARAM tu kena INGAT!
Kerana MALU itu, si lelaki menjaga dan mendidik nafsunya. JANGAN mengajak si wanita berbuat DOSA. Selalu mengingatkan dengan
kata "TAKUTLAH AKAN ALLAH !"

Kini, si lelaki itu sudah hilang MALUnya
Kerana hilang MALU itu si lelaki MENGAJAK si wanita BERBUAT MUNGKAR
Kerana hilangnya MALU itu si lelaki lupa tentang HUKUM ALLAH swt
Kerana telah hilangnya MALU itu si lelaki mungkin hilang taraf KHALIFAH!

Sabda Rasullullah saw, SESUNGGUHNYA MALU ITU ADALAH SEBAHAGIAN DARI IMAN.
Wahai si wanita dan si lelaki janganlah menzalimi diri dengan meletakkan MALU itu bukan ditempatnya.

MALUlah kamu dengan ALLAH swt kerana ingkar akan suruhannya
MALUlah kamu dengan RASULLULLAH saw kerana meninggalkan sunahnya
MALUlah kamu kerana lupa dan malas membaca AL-QURAN
MALUlah kamu kerana tidak menghormati GURU
MALUlah kamu kerana melawan kata IBUBAPA.
MALUlah kamu atas DOSA -DOSA kamu

Maka percayalah bahawa MALU itu akan menyelamatkan kita dari fahsyar walmungkar!!!
 






                                                               Dipetik dari : Apit 

Freebies : Cute Icon

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Hari ni tak banyak nak cakap . Just nak bagi freebies cute icon je . 
Harap berguna untuk semua .


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic008demoji_16050140decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic009demoji_12386811decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_16257433decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_406651decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic018demoji_16246789decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic016demoji_14672756decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic011demoji_14200463decoojp.gif



Yang bawah ni , highlight je mana-mana yang anda suka , then ctrl + c .