08 January 2012

Letak Cbox Dalam Blog (FOR NEWBIES)

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Newbies sekalian , saya nak ajar anda anda yang belum tahu cara untuk buat dan letak chatbox dalam blog anda . Simple jee , jangan risauu ^^

Tutorial :

1. Mula mula , pegi SINI SINI SINI !!

2. Dia akan kuar suh kita sign up kan ? okehh apa lagi fill up semuanyee !






















3. Dah fill up ? then tekan " Create My Cbox " .

4. Dia keluar apa ? alahh lupa lah pulakk . hmm takpe awak awak semua pandai membaca kan , so pandai pandailah .

5. Dah selesai ? hmm okay log in laa cbox anda , then edit la cbox anda , apa apa yang patut . Tengok kat bawah neyy :

                             

6. Siap edit ? tekan tab Publish ! Edit sikit kat situ , alahh sikit jee ,, then kat bawah tu ada code kan ? copy lahh apa lagi .

7. Dashboard - Design - Add a gadget - Edit html / javascript

8. Paste code yang anda copy tadi ke ruangan html yang anda buka tuu .

9. Save dan lihat hasilnyeee ...!! ^_^v


                                      















No comments: