26 February 2012

Lawak Antarabangsa

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Pada readers sekalian .
Hari ni tak seperti lain .
Entry kali ni ringkas sangat .


Lawak pun ada .
Marah pun ada .


Kah kah kah !


Apa yang sedang dibebelkan oleh saya ?
Saya sehat ? Alhamdulillah sehat :P


WAHHHH !! 
ADAKAH ANDA MAHU BERLAWAK SEKARANG ?
ATAU MAHU MENCUBA TAHAP KESABARAN ANDA ?


BLA BLA BLA .
BLA BLA BLA .

Apa-apa hal , BACA SINI !! ^____^

19 February 2012

Kucing Comel !! Awww (:

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Blog ini kian terbiar . Inginku hidupkannye kembali dengan MOODY KITTY . Apakah yang dimaksudkan dengan MK tu ? Sape tahu dapat coklat . hehe .



.............................. sebenarnya saya pun TAK TAHU ! wahaha ~ okehh STOPPP .


Hari ni takde idea lain selain daripada berkongsi gambar yang kawaii #_#
Joomm terrjahhh !!


kucing comel4 Gelagat Si Comel
weee ~ tingginyeee . ehh ehh nak tuyun cane ney ?



kucing comel1 Gelagat Si Comel
kami twins . kami omeyy . awak ada ? wekk ! :P



kucing comel3 Gelagat Si Comel
walaupun kami blacky kami tetap kawaii ! =)



kucing comel5 Gelagat Si Comel
hitam : tiutnyee ungee tuu . 
oren : mehh shayee amek untuk awak . erghh err . aloorr tak sampai la .
hitam : cube lagi .
oren : okay ! (:



kucing comel6 Gelagat Si Comel
hitam kiri : awak awk ,, cerr tengok kat atas uhh !
hitam kanan : betul betul betul . eyy awak tengok laa !
oren : erghh err , iye iye grrr lepaslahhh :(



kucing comel7 Gelagat Si Comel
SMILE BEBEHH !! up there !!



kucing comel8 Gelagat Si Comel
oren : mmuaahhhh ! shayang awakk .
coklat : err errrr cakit la . hmm leb u too ! 




Inilah sedikit gambar kucing yang omeyyy sangaaatttt .
Hah , sekarang mesti korang faham apa maksud MK tadi kann ?
Lalala ~

07 February 2012

Pengumuman !!

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم





Hah , besar tak ? Keh keh keh :P

Okay dah baca kan notis kat atas tuu ? Faham ?
Hahaha (gelak jahat) ! Sabar sabar . Jangan marah .

Ala, kalau copy tanpa izin pemilik sama saje dengan mencuri hak orang. Jangan bagi alasan, "Semua yang ada kat dunia ni milik Allah. So, apa salahnya kalau tak minta izin?"
Oh, takpelah kalau macam tu. Kalau pencuri datang nak merompak rumah kau jangan marah pulak. Semuanya kan hak Allah?! 

So sekarang, nampak tak apa yang cuba disampaikan?
Okehh, wallahu'alam :)

06 February 2012

Freebies : Doodle Korean Boy

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Ada orang request doodle lelaki ala ala korea . ahaha mampuihh denn . dah la baru berjinak jinak dgn dunia Ps ni , tetibe nak kena wat doodle korean boy . adeehh ,, 
Sebab kau minta , aku buat juga . terketaq ketaq tangan ni .

Readers sekaliannnn !
Kalau nak jugak , ambillah . tak kesah pun . 
Tapi make sure minta izin tau .
If forgot , it's okay .

" huu membebel je memanjangg . mana doodle nyee ?!! "

Ehhh sabo noo . 
Hah , amekk laaa............










Freebies : Cute Doodle

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Doodle againn . umphh --' sangat sangat sangat dan sangat penat membuat doodle yang ini . banyak kali ada error then Ps tertutup sendiri . grrr ,, tapi atas permintaan , saya tunaikan jugak . Err maaf la sebab tak cun seperti yang diminta . 'battery low' la +_+

DOODLE IN JACKET :





















05 February 2012

CINTA DIBALAS CINTA !!

‎بسم الله الرحمن الرحيم
 السلام عليكم


Hari ni 12 Rabi'ul Awwal .
Tarikh di mana PEMIMPIN TERULUNG kita , Muhammad Sallallah 'Alaih Wasalam lahir ke Bumi .

Hidup Baginda penuh dengan CAHAYA KEBENARAN . Jasadnya berjalan ke sana sini bagi menyebarkan wasilah da'wah yang diamanahkan ALLAH kepadanya . Lumrah hidup , rambut sama hitam hati lain lain . Baginda diancam , dihina , dikeji oleh sesetengah masyarakat . Namun ada juga yang menerima da'wah Baginda . Walau dihalau , Baginda
tidak pernah mengenal erti penat lelah menyebarkan da'wah Islamiyah . Betapa tabahnya Baginda !!

Baginda lahir membawa cahaya terang benderang , Baginda wafat meninggalkan DUA :
- Al Quran
- As Sunnah

2 itu kalau kita pegang dan amalkan dalam hidup kita , insyaALLAH selamat dunia akhirat . 

Rasulullah masih ingat pada kita , ummah Baginda walau sedang perit menahan sakit menghadapi sakaratul maut . Baginda pernah menyatakan betapa rindunya Baginda pada kita . Nahh ,, dalamnya cinta Baginda pada kita . CINTA HARUS DIBALAS CINTA ! Mari kita membuktikan cinta kita pada Baginda dengan selawat padanya , mengingati baginda , mengikuti sunnahnya , mengamalkan yang diperintah oleh ALLAH etc .

Cinta Rasulullah ibarat jambatan menuju Cinta ALLAH .

NUHIBBUKA YA RASULULLAH !!